GC2PQVVNiet doen # 1 Oranjefeest  geocaching 

18 januari 2014
@1230

De puzzel is zoals gebruikelijk weer eens volkomen onbegrijpelijk, maar met Hulp van teamevdb toch een coördinaat gevonden, anders hadden we hier nooit ons naam in het boekje kunnen schrijven.

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Na een heleboel gedoe met kleurcodes en weerstanden kom je uiteindelijk uit op {coordinaat}
top van de pagina

GC2JEC2 Vicky Vermist I  geocaching 

18 januari 2014
@1522

wij namen de rol van mee lopers maar weer eens op ons. TeamEvdB nam de koppositie op zich. Onderweg crashte mijn $amsung telefoon ook nog eens, dus ik was niet helemaal op mijn best omdat ik eigenlijk alleen maar bezig was de puinhopen van NoteII op te ruimen. Maar toen er dan ineens sprake was van "vis", ging bij mij toch wel een lichtje branden, en had ik door wat het uiteindelijke doel van deze wandel speur jacht was.

Wij hebben een b-hekel aan multi's. Veel te vaak lopen wij vast op een onoplosbare puzzel, een onvindbaar waypoint of doodgewoon gebrek aan conditie. Onder begeleiding van vrinden willen we nog wel eens een poging wagen, zo ook hier. Het geheel is een leuke wandeling, en doordat we onderweg nog een "hele stoot" andere caches op konden pikken een niet al te frustrerende wandeling voor het geval wij deze cache niet hadden kunnen oplossen. Door deze nevenwerking van flink veel caches in dit gebied: Favo!

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Door de aanwezigheid van nog een flinke hoeveelheid caches in dit gebied was de multi te overleven. Zonder de "rest-puntjes" was dit gewoon een dood saaie, en simpele, multi. Uiteindelijk kom je uit op {coordinaat}.
top van de pagina

GC2JECD Vicky Vermist II  geocaching 

18 januari 2014
@1533

Zoals gebruikelijk had ik weer geen idee wat er gebeurde, maar de dames uit het team namen ineens een spurt deze kant op en zij vonden dan ook een cache. Ik niet. Ik stond erbij en dacht "hoe hebben ze dat in vredesnaam geflikt"...

tftc

in: tb paard in de cache

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
{coordinaat}.
top van de pagina

GC3CAH1 A very wet TB hotel  geocaching 

18 januari 2014
@1630

Natuurlijk. 4 Mensen, 1 waadpak. Eigenlijk was het de bedeoling dat ik zou gaan lopen, maar na een dieptepeiling heb ik het toch maar even gelaten voor wat het was. Dus: Jos de boss! Die is naar de container gewandeld onder de geruststellende house bonken die van de overkant kwamen. Wel grappig dat helemaal niemand ook maar enige aandacht een man in een waadpak in een vijver besteed in deze omgeving ;) ;)

Tip: wacht tot het gevroren heeft, dan lijkt dit mij een heeeeel stuk makkelijker ;)

Tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
{coordinaat}.
 
top van de pagina

GC3QRHY I do not know (2)  geocaching 

18 januari 2014
@1652

sjonge zeg. doe je "al die moeite" met zo'n puzzel kom je dik 3km verder op een nano uit. Nee. Da's niet leuk.

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
{spoiler} Maar spaar jezelf alstjeblieft de moeite, dit slaat helemaal nergens op; een magnetische nano die onder een caravan-stopper zit, ergens midden in een industrie gebied. Bah. {coordinaat}.
top van de pagina

GC3CAH1 Ghost night  geocaching 

18 januari 2014
@2:00 's morgens ofzo...

(SPOILERS IN DE LOG. Mag toch? Nu de cache gearchiveerd wordt?)

Met een behoorlijke vertraging (omkleden, stok zoeken, brood inpakken, water bijvullen, sokken verwisselen, schoenen poetsen, weer aankleden, toch uitkleden, plaspauze, aankleden,...) eindelijk op weg.
Bij WP1 gingen we meteen allemaal als blinde kippen achter de reflectoren aan. En dan zoek je je helemaal de blubber. De waarheid achter deze laatste opmerking zou later nog veel evidenter worden, maar dat hadden we toen nog niet door. Na veel vruchteloos, oeverloos en zinloos heen en weer hobbelen toch maar eens de GPS erbij gepakt. En verdomd. We zaten fout. Met een enveloppe ging het zoeken daarna redelijk wat beter.
Even verderop kwam de laser er niet uit. We prikten alle bomen in de buurt aan, maar al wat wij zagen; geen cijfers. Dan een poging met een andere laser. Die stuitte wel op iets laags, maar zwiepte daar eigenlijk meteen weer vanaf. En weer alle bomen nagespeurd zonder enig resultaat. NOVW (2) stelde voor de laser dan maar eens óp de steuntjes te zetten, et voila. Mooie cijfertjes, veel dichterbij dan we aan het zoeken waren. De stemming zat er bij mij al weer flink in... NOT...
We maakte de "ronding" en eindigden letterlijk in de prut. Volkomen in de prut. Volledig in de prut. Geheel en compleet, in de prut. Tot aan de enkels aan toe. In de prut. Dus we zaten in de prut. Had ik al gezegd dat we in de prut zaten? Nee? Hm: nou neem van mij aan dat we in de prut zaten. Door even wat dieper na te denken en wat verder van het pad af te dwalen wist ik op veel plekken veel modder te vermijden, maar soms was er gewoon geen andere manier dan hoppa: dwars er door heen. en als dan je wandelschoenen ook al niet geheel en al prutdicht zijn... dan heb je kouwe voeten. Heel kouwe voeten. En dan moet je eigenlijk gewoon doorlopen om de boel weer op temperatuur te krijgen, maar dat doorlopen lukte niet, want... had ik al gemeld dat we in de prut zaten?

Zucht.

Anyway. Vol {~pret} vervolgden wij de route. Net zolang tot we bij een superding aankwamen. Met een lampje gaf dit apparaat zijn geheimen prijs. Mooiste hint machine die wij ooit gezien hebben!

Enfin, alle tussenpunten klopten, en we eindigden (Zucht. Goh.) heel toepasselijk, in de prut. Want onze eind coördinaat klopte voor geen meter. Het was wel duidelijk dat op de plek waar wij uitkwamen meerdere mensen aan het zoeken waren geweest, maar duidelijk onvoldoende zoek, hak en breek sporen om de eindlocatie van deze cache te zijn. Dus; retour auto. appen, mailen, CCC'en. Niets hielp. Alle getallen, berekeningen en gedachtenkronkels klopten. Een uur later waren we er nog steeds niet uit. Tot NOVW (2) vroeg of iemand het opdracht blad eens na kon kijken. NOVW (1) voldeed aan het verzoek, en door domheid gedreven viel mij op dat er twee woorden werden gebruikt. Ik wist ik het verschil tussen stapeltellen en letterwaarde niet. Niemand reageerde, dus dan maar mobiel internet het verschil uitzoeken. En, weer wat geleerd, er zit een duidelijk verschil tussen deze twee....

5 Minuten later stonden we weer in de prut. Net als vroegâh op de dag ;-) En daar lag een soort zeecontainer op ons te wachte. Met het zo lang gezochte logboekje...

TFTC en een favo voor het vogelhuisje. NIET voor prut op de route ( :-) ) hoewel de CO daar natuurlijk niet aansprakelijk voor gehouden kan worden...

in: tb pointer
out: Martin - Nils Holgerssons bester Freund
out: Blouby

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
gearchiveerd
    
top van de pagina

GC3P1Z9 Bulderbos in Ballingschap  geocaching 

23 januari 2014
@1445

Vandaag op stap met team vindplaats. bord gevonden. letters geteld. sommen geprobeerd en dan. ... Niets meer. 2 Mogelijke coördinaten. Allebei onlogisch. Dan maar bellen. Met heel veel hulplijnen. Een stuk of 5. En tot onze verbazing weet bijna elke hulplijn waar de cache ligt, maar weet niemand hoe je tot die coördinaten moet komen. De gedachtegang van de CO blijft onbekend en onnavolgbaar.
Met de gekregen getallen vinden we de cache snel zodat we onze namen op het maagdelijke papier kunnen schrijven. Dat dan weer wel.

tftc maar niet voor de puzzel. ...

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
{coordinaat}
top van de pagina

GC40QQ1 Land-Art: De Groene Kathedraal  geocaching 

23 januari 2014
@1610

Tezamen met team vindplaats op pad. In eerste instantie leek regen roet in het eten te gooien, maar na onze tanden gebroken te hebben op een puzzel in de buurt, bleek het droger te zijn dan gedacht. Dus vol goede moed op pad. Soms wees de ene GPS links en de ander rechts. Soms waren de plaatjes onleesbaar. Soms druppelde het. Soms niet.
Bijna aan het einde van de wandeling herken ik de lokatie van een afstand. Ik heb op deze plek al eens eerder een cache gedaan. Dat weet ik zeker. Maar hoe? En waarom? Ik weet het niet meer hoor. (speurtocht op internet: (visit link)

tftc en de vochtige wandeling :)

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Best wel grappige wandeling langs allemaal ijzeren plaatrjes die aan bomen geschroefd zitten. Uiteindelijk kom je uit op {coordinaat}
top van de pagina

GC4DJDX Gran Nano  geocaching 

23 januari 2014
@1645

Als je hier dan toch rond sjokt kun je net zo goed even rechtdoor en deze meenemen. Met afstand de leukste nano die ik ken :):) Gelukkig snapte team vindplaats in anderhalve keer deze cache.

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Aan een electra kastje hangt een soort camping-gaz blikje. Zwart gespoten, gelijk een nano.
top van de pagina

GC3WNWQ Het huis van Rosa en Chocolade (kids cache)  geocaching 

1 februar1 2014
@1613

de opgaven gaven weinig problemen dus na wat rekenwerk was de eindlokatie vrij rap in beeld. Voor een kindercache ligt de eindcache toch redelijk gevaarlijk zo dicht bij het water. vanuit het kerkgebouw (?) is wel heeeeeel veel interesse in wat wij daar aan het doen zijn, maar ik neem aan dat men op de hoogte is...

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Midden in de bebouwde kom, naast de kerk van het dorpje benthuizen kom je uit op {coordinaat}.
top van de pagina

GC1Z41E 6 days, 7 nights  geocaching 

1 februari 2014
@1635

we hebben meerdere keren vertwijfeld naar de monitor zitten staren. Weer een puzzel gemist. grunt. gelukkig hebben wij uitzending gemist tot 10 dagen terug en bleken we een paar mensen te kennen die ook een poging aan het doen waren. dan leg je vanzelf wat oplossingen op tafel naast elkaar en kom je uiteindelijk in deze buurt uit.

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Ellendig gedoe. Veel te moeilijke puzzels en nog eens veel te veel ook. {coordinaat}
top van de pagina

GC1Z2V4 Disney in Zoetermeer  geocaching 

1 februari 2014
@1715

de laatste waypoints en het uiteindelijke GZ laten veel discussie open. lantaarnpalen tellen is niet mijn hobby, maar als je dan vanaf een waypoint 2 soorten lantaarnpalen ziet en dan met een stap naar links ineens nog een extra paal in de verte ontdekt, dan wordt het lastig. te veel mogelijkheden te dicht op elkaar. met onze 1e poging staan we midden op straat. met de 2e poging staan we achter een electrahuisje ofzo. We vinden de cache uiteindelijk per toeval vlak bij het laatste WP. tijdens onze aftocht.

Wel een grappig parkje zo rondom. dat dan weer wel.

tftc, maar misschien toch eens controleren hoeveel lantaarpalen je nou eigenlijk ziet...

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Nieuwbouw wijk voortuin cache. Niet leuk, wel makkelijk.{coordinaat}
top van de pagina

GC4QRW3 ✠✠✠ Lekpoort ✠✠✠  geocaching 

1 februari 2014
@2055

even de beentjes strekken na een heerlijke pizza bij de middellandse zee. super berging!

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Heel mooie plek om 's avnnds nog een puntje te scoren. Aan de muur hangt een antiek {spoiler}
top van de pagina

GC1X731 El Nicho  geocaching 

14 februari 2014
@1300

we took the smallest road up (thru Cien Rosas) to the area in our 4x4 and boy did we have a fun roller coaster ride! It took over an hour but it must be one of the nicest drives available in the area. 4x4 recommended!

Since a guide is NOT required and information signs are not there, we have no answers to your questions. The pool we could not even find so we had our picture taken in the "source cave". I hope that's acceptable. I will attach some pics to the log to ensure our visit.

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Mooi park. Met nog veel mooiere watervallen. Jammer dat het in Cuba ligt.
   
top van de pagina

GC30TY4 Het gebed zonder end  geocaching 

15 maart 2014
Grunt. en nog zo een paar woorden die me even ontgaan. Vorige week lukte het niet. We deden over de verschillende waypoints zo lang dat we bij WP 10 in het half donker vast liepen. Dus vandaag in de herkansing. Part 2 van novw.nl is een weekendje met vriendinnen op stap, dus ik moet het ook nog eens in mijn eentje klaren...
En dat viel dus niet mee. Waarom wij vorige keer WP10 niet konden vinden ontgaat mij volkomen. Ik kwam, ik bukte en ik zag. In één soepel beweging... Watskebeurt ?! Anyway, bij WP 12 liep ik tegen een constructie op. Gebouwd door kinderen, tegen de boom die het nul-punt scheen te zijn. Aangezien ik geen zin had om de hele constructie te gaan afbreken, en mijn ogen wederom met vakantie leken te zijn gegaan, toch maar contact met de CO opgenomen. foto's werden uitgewisseld (handig ! Whatsapp !) en het fel begeerde waypoint was snel gespot. Op naar de eindcache.

Weer zo tegen donker aan. En dus niks vinden. Zoeken, woelen, kijken, turen, denken, opnieuw aanlopen, alles geprobeerd. Ik kwam er niets tegen dat zich als cache kwalificeerde. En een zaklampje? Neuh. tuurlijk niet. Die ligt thuis in de kast... Toch in uiterste nood maar weer de CO lastig gevallen. Die was het spuugzat (haahhaah) en stond 5 minuten later naast mij in het bos. Ook zich een versuffing te zoeken. Waar was dat ding ook alweer? Bijna moest er een hulplijn ingeroepen worden, maar dan toch, op het aller- allerlaatste monet alsnog: Tsjakka! Daar ligt ie. dus.

En nu staat dus novw.nl wél in het boekje ;) Pottedosie zeg, na de misser eerder op de dag was dit toch weer een reden om een beetje vertrouwen te herwinnen in multi caches. Wat een hulp ! Fantastisch! En ook vreselijk hard nodig ook... Dat zal me leren difficulty 3 caches in mijn halve eentje te gaan doen!

CO, wederom bedankt voor de assistentie, een punt aftrek voor de valse verstop methodes, maar wel een absolute favo ;) Thanxs!

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Een enorme hoeveelheid "valse" verstopmethden. Uiteindelijk kom je uit op {coordinaat}
    
top van de pagina

GC4NNKY #1 JIF PindaCache Hotel  geocaching 

1 april 2014
@1410

ik had mezelf een leuke middag beloofd met wat simpele caches. een tradi een multi met lage difficulty een letterbox en een van te voren opgeloste mysterie. allemaal bij elkaar in de buurt. lekker. zo'n middagje cachen.

de tradi was snel gevonden
de mysterie bleek gearchiveerd
bij de letterbox liepen een tiental honden los
en de multi bleek veel moeilijker dan uit de sterren viel af te leiden

fijn. zo'n middagje cachen. zucht. klotehobby.

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Grote container {spoiler}
top van de pagina

GC3723T STOETHASPELS FINALE  geocaching 

2 april 2014
@1715

zucht. Er klopt echt helemaal niets van. Dat blijkt ook wel uit het verschil in aantallen logjes tussen de tradis en deze. Alleen mensen met insider kennis of misschien persoonlijke kennis aan de CO kunnen deze vinden. Wij vallen vandaag onder de afdeling insider kennis. de eind coördinaat werd ons via een haperende whatsapp verstrekt, maar we snappen er niets van.
Eén voorbeeld? Wat doet "eén van de hoofdfiguren uit een tradi onderweg"? journalist? nietsnut? uitvinder? niksnut? kantoormedewerker? bediende? bode? post medewerker? ontdekker? zo weinig mogelijk? Wie het weet mag het zeggen. wij kwamen in elk geval er niet uit.

Onze naam staat in het boekje. Dat dan weer wel. Sommige tussenpunten krijgen wel een favo. Dat weer wel. Dus die mooie tussenpunten krijgen een favo, Deze final zou qua stash een favo verdienen (jippie! Een LARGE CACHE!!!) maar de opgaaf is voor zo veel uitleg vatbaar dat ik daar nog eens rustig over na ga denken.

TFTC

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
{coordinaat}
top van de pagina

GC2YCXF Bussumerheide  geocaching 

20 april 2014
@14.30 Vandaag een nieuwe combo, het vrouwelijk teamlid samen met haar nichtje voor wie dit de eerste geocache kennismaking is. Erg goed bevallen. Mooie wandeling. Ondanks de paasdrukte nog een hertje onderweg gezien. Even een misrekening van het woordtellen, maar na een hulplijntje snel opgelost. Cache goed gevonden. TFTC

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
{coordinaat}
top van de pagina

GCFC9D End of the Holiday  geocaching 

30 mei 2014
fund. this was actually done in quite a hurry. We were on time with time to spare, but the queue in front of the customs took forever and ever to go down in lenght. the French guys were off for coffee or so, but the Britss were taking their time...

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
6 mei 2014
 
top van de pagina

GC4PKB2 Kent Mega 2014  geocaching 

4 mei 2014
@1100

we are there ;) somehow we made it. I don't know how we did it (road, road, road, train, road, road I was told) but somehow we got here. And we even managed to park the car... We can only hope not all cars are here for the event!

tfte

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Een mega event. Met een paar honderd geocachers op een kluitje. Hoewel de meeste cachers toch "buiten" waren...
top van de pagina

GC4KJ4Z Le moulin de Combres  geocaching 

9 mei 2014
@1402

oioioioioi that is one sneaky hideout! I wonder if the residents agree with all them geocachers taking off the top of the metal all the time? Anyway: nice walk (from the north side!).

for other seekers, cache can also be reached from the "railway" side ;)

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Een heel mooie constructie waar een {spoiler} aan een brug bevestigd is.
         
top van de pagina

GCGN3A Above Bois Clair  geocaching 

9 mei 2014
favo in

@1248

Huh? such a nice cache and so few visitors? You even made the description in English! This is a great cache at a great location! not even a bit difficult just a steepish walk.

Thank you for the cache.

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
{spoiler}
top van de pagina

GC1NEP6 Pierre Perthuis - Le pont du haut  geocaching 

9 mei 2014
@1435

Damn. your listing threw us off. completely. We were at the road but we could not see any holes in the wall, so we went down and climbed back up again. You say no danger, I say: crazy. Somehow we managed to get up to the top, and we were greeted by a 2 meter black yellow SNAKE! Fortunately it withdrew and we could continue to the cache. Which is roadside. behind the wall. Without a hole in it.

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Slangen alarm...
 
top van de pagina

GC4Z8A2 Theetuin `t Woutje  geocaching 

25 mei 2014
in: favo

@1645

leuke container! Dit lijkt wel mode ofzo. stomtoevallig kwamen wij 2 weken geleden in Duitsland een vergelijkbare tegen. deze is vele malen mooier! wel een risico om een geocache met goodies en TB's zo grijpklaar voor kinderen te plaatsen. er is natuurlijk geen controle wie er een tb meeneemt...

tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Mooie cache container. een in de lengte (!) opengezaagde boomstam met aan de binnenkant voldoende ruimte voor een stel doosjes. Bijkomend voordeel: midden in de theetuin waar het heerlijk vertoeven is.
top van de pagina

GC3G81Y BIJ DE BIJ  geocaching 

17 juli 2014
In: favo

@1730

Best heel erg raar dit. Gewoon eigenlijk midden in een woonwijk. In eerste instantie dachten we nog "hoezo geen commerciële geocaches", maar die gedachte lieten we heel snel varen . Gelukkig was de vrouw des huizes in de tuin aan het werk, dus wij konden gewoon vragen of dit nou wel echt de bedoeling was om zo de voortuin in te struimen. Na een bevestigend antwoord was de cache snel gespot en gelogd. Tijd voor een blikje fris onder de parasol :)

TFTC

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Fan-fucking-tastische geocache. In de tuin staat een "pipo-wagen". Met koffie, thee blikjes fris, en wat al niet meer. Pak wat je wil, en bedenk maar of je er iets voor wil betalen.
 
top van de pagina

GC4420E Sneeuwwitje en de 7 verdwenen dwergen bonus  geocaching 

17 augustus 2014
In: ringo tb
In: hiking companion tb
Out: dogtag

@1530

2e bezoek. Deze keer met de slot code. Lastig dat "dwerg" als getal dubbel gebruikt wordt; zowel voor het berekenen van de coördinaten als voor de slotcode. Wel een ongelofelijk gave eind cache. Doc is omgevallen maar dat doet niets af aan de lol!

Tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Een heel leuke serie met een heel mooie bomus die op {coordinaat} ligt.
       
top van de pagina

GC2HP2Z Ein kleines Abenteuer  geocaching 

18 augustus 2014
In: hope for a cleaner water

@1740

A lot of work went into the creation of this cache, thats one thing that is for sure. We figured out the route quickly enough but unfortunately one of our devices choked on the maze. It popped up an error, and we could not get past the 3rd maze-"tile" with that device. Fortunately the other device survived the maze so we were able to continue. Unfortunately we were able to continue, because things got very,very, very frustrating very fast. This is my first log after failing multiple times to complete one of the tasks we should do. Encrypted for safety, decrypting at your own risk...

This is total complete and utter bullcrap. After you walk around in a "maze" for 20 minutes, one of our devices crashes on whereyougo app. Some error in the cartridge. No resuming possible. Thanks for that. Java s*cks.

But that's not all. After being thrown into a dungeon we have to RUN 350 METER along a path going uphill. In 50 seconds. It's 240m in a straight line through trees, a cornfield and a bumpy mud plain. The bloody European record is 23 seconds for 200 meters, so how the heck are we supposed to go almost double that distance (350 meter) in a little more than twice the time?????????? Trust me, we tried. Multiple times. And we failed. Multiple times.

This cache should be marked as not possible for humans. At least the difficulty rate should be brought up to a good 4.5 for needing superhuman strengths.

I would really really like to meet the Herculeses that did finish this run.....

[so. After our 5th attempt the rain hit us. Hard and in huge quantities. We took shelter in one of the cabins, had a rest and contemplated our next move. We agreed: back to the car it was. And a mad log it would be. But the rain did not subside so we were stranded for a while longer, and Inge came up with a solution. So at 17:11 we made our last attempt. And indeed, by 16:15 we reached the safe zone. And we were able to continue.

To eventually one of the better natural hidden caches we have seen. That must have been one hell of a job to make that look that way.

So after a fantastic walk in a great surroundings, we got our portion of frustration and anger, but eventually we ended with a smile on our faces.

TFTC

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Een lastige whereIgo. Je moet eerst een doolhof doorlopen waarbij je een stuk of 5x dwars over een grasveld hobbelt. Vervolgens moet je rennen naar een veilige haven. Alleen is de afstand onmogenlijk te overbruggen in de tijd die je krijgt. De oplossing staat in de log... Start de run en zet de klok van je telefoon terug... Dan heb je alle tijd...
top van de pagina

GC4WK9Z Op de Kermis 1 t/m 5  geocaching 

5 oktober 2014
#1, #2, #3, #4, #5

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Zie foto's...
           
top van de pagina

GC4213W Landentrip 1 t/m 7  geocaching 

5 oktober 2014
#1, #2, #3, #4, #5, #6, #7

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Zie foto's...
       
top van de pagina

GC527ET Airport Nijmegen 3 - Verkeerstoren  geocaching 

5 oktober 2014
@1616

Ik had altijd het idee dat zweefvliegen een stuk minder lawaaierig Is dan "gewoon" vliegen. Totdat ik een keer in Hilversum ging kijken hoe dat nou werkte. En die zweefvliegen blijken dan met flink wat lawaai omhoog te klimmen...

Tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
zie foto's
 
top van de pagina

GC2482X La Cache Bima  geocaching 

28 oktober 2014
In: favo

@1236

I say wow... We can hardly believe we are third to find after 4 years. I mean this cache even has its own train station! It's definitely not hard to reach or anything... After arriving we inspected the station building first. Unfortunately we had left our lunch in the car at 500m away, so we were unable to use the provided firewood, music installation and all the other (for us city folks) neat stuff.

Then I heard some rumbling in the distance and I was like "no way". I took a run, dropped everything in my hands and running took out the camera. Just in time to catch the train. And, even with a terrible Sony, I was able to make one of the best pics I have ever shot. The train blew it's horn, we wove our hands and all went quiet again.

It is good to see a cache that has been in the woods so long is still in such a perfect shape. To the CO we say thank you and a very well deserved favorite!

TFTC

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Eén van de mooiste caches die we ooit gedaan hebben. Slechts door de omstandigheid zo fantastisch, maar toch. Als je bij een verlaten station in een bos staat waar 2x per week een trein langskomt, en er komt dan ook inderdaad precies op dat moment een trein voorbij...
 
top van de pagina

GC27Z25 Point Escuminac Peat Bog  geocaching 

2 november 2014
in: favo

@1245

It is raining. There is a 100km an hour wind blowing. There is ice. There is foam on the sea. It is cold. It is wet. We have a hobby...

After navigating the road to the location... hm. Did I just say road? Nah. Its not a road... Specially when it rains like its not going to stop. Thank heavens we are touring in a 4x4 machine... so, we sailed over the path that leads to the lighthouse. Did I mention it was raining? Like hard? Very hard??!! And there was wind??!! Like much wind??!! We arrived at the house with the horn. It seems the light and the horn were both on. Every 30 seconds or so 2 ginormous tones. Even louder then the windforce 9 we were having. So I parked the car and we exited, almost loosing both our car doors and most of the contents of the car. But we managed, only to be blown towards the cache location at speed we usually do not achieve on foot. Another hurdle on the way peeked above the water line. It is high tide, so the "beach"... hm, did I just say beah? I ofcourse mean the pile of rocks that border the ocean. This has nothing to do with beach... the beach is about 2 cm wide. On one side a hill of pea, on the other a very angry looking ocean. Or at least we think its an ocean. It must be an ocean... We waited for quiet (hahahahahahahahaha) moments to navigate forward. The water goes back, we go forward. Then we wait. For the water to go back. Which it does not. Wet shoes. Wet trousers. Fun and laughter...
So we struggle to get to GZ. Which we can not reach by the beach. The water is pounding up against the side leaving absolutely no place to walk. We decide to do the dangerous thing: go up and try from there. It is just a jump up; the wind blows us forward so hard we end up on top of the peat in a fly. Carefully we navigate the last few meters going round holes, rocks, trees and I don;t know what more. When we are finally blown close enough to GZ we are able to peek over the edge to try to get some answers. As I said before, the ocean was quite angry, so it can very well be that we missed a layer (or two)...
Now for the return trip. This time, head on against the wind. I weigh a whopping 110kg, but I am struggling to stay on my feet. Inge is half my size, she is not struggling, she is fighting. because of the apparent dangers of walking "up top", we decide to jump down to the beach for the last few meters. Going down against the wind is almost impossible, but somehow we manage. We do finally reach the car. Even tho it is hardly recognizable as such. The foam from the ocean has taken over our car. IT looks like a big fluffy, wet ball. I manage to open the door without harm, Inge just can't. The wind is so high she is afraid to loose control of the door. I jump out to help. And the wind wins from my arm muscles... Wait, did I just say I have muscles? Moewhahahaha! I ofcourse mean my non-muscles in my tiny arms... anyway, the door breaks loose and tries to rip out its hinges. Jeep makes some sturdy doors! It does not break off, nor does it bend... much... the door is thrown just about far enough to make a nice dent in the door. We are very, very fortunate we have all the insurances on the car...

So, there's our story. Learn a lesson; don't go to the beach with 100+ km winds... Or do just that and have the best adventure of a vacation!

Pictures will follow this log.

Thanks for the cache!

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Zelfs het eigen risico kregen we (later) terug :)
       
top van de pagina

GC56Y0Z Doctor Who #13  geocaching 

20 november 2014
In: 2x coin
In: favo
Out: 4x tb
Disc: 3x tb

@1052

W. O. W. I mean, really W. O. W. Like, I wish I had a sonic screwdriver to open this. It took us quite some time to figure out where to get what from. While trying different approaches the Tardis tried to escape from us, but my relaxes are unearthly so it did not get away. It did however detach itself from its original location and now rests a bit below (email has been sent to CO). After a significant amount of time (ah well, what seems long time to one person seems short to another and is exactly the same time to a clock... One of the advantages of being a time traveler is clocks are useless) we ran a couple of rounds evading the bad guys. Eventually the sonic screwdriver was magnetized enough to do what we wanted it to do and the door opened.

W. O. W. One of the better containers we have seen in a long long time. Over in Europe it wouldn't survive more than a week.

Tftc

______NOVW.NL_______
*\__/* Homepage *\__/*
Zie foto's
   
top van de pagina
Logs
Home


free counters